Ons verhaal.

Veton. Een nieuw concept in de wereld van EV-laden. En exterieur design. Een verhaal over hoe het allemaal begon.

Onze personages.

Onze tocht begon in een ander leven, waar Jens Téblick en Brend Brentjens beiden oprichters en collega’s waren in een bedrijf dat zich specialiseert in software development, web hosting en het tot leven brengen van creatieve en innovatieve ideeën. Hier werkten ze samen met Jan Van Bogaert, die destijds recent was Alcatel-Lucent had verlaten als directeur van Technology Strategy. Na een mooie rit van 5 jaar als zijnde CTO en Creative Director, beslisten Jens en Brend om een andere weg op te slaan, en om een nieuw project voort te zetten in productontwikkeling.

Het idee.

Waar te beginnen? Dat is waar Luc Téblick verscheen. Luc heeft Heatsail opgericht, een bedrijf dat prachtige outdoor heating- en verlichtingsproducten ontwerpt en produceert. Het idee om mooie laadpalen te ontwerpen ontstond bij hem, om zo de huidige evolutie van mobiliteit in elektrische voertuigen achterna te gaan. Een innovatie idee dat zijn weg baande naar de gedachten van Jens, Brend en Jan. De vier bundelden hun krachten, combineerden ervaring en vaardigheden in zowel technologie als ontwerp, en Veton® was geboren.

Missie.

Je zou kunnen zeggen, een gedurfd concept verdient een gedurfde mission statement. Om die reden is het alleen maar toepasselijk om ons te definiëren als organisatie die exclusieve, elegante en duurzame meesterwerken creëert die top of mind zijn wanneer het aankomt op het opladen van elektrische voertuigen en exterieur design.

Visie.

Hoewel we ons nog in de vroege fases van ons verhaal bevinden, is het nooit te vroeg om na te denken over wat de toekomst voor ons kan brengen. We beschouwen onszelf als organisatie die niet zozeer elektrische voertuigen oplaadt, als de harmonie tussen het elektrisch voertuig en de omgeving.

Veton.

Een vraag die je je misschien al wel hebt afgevraagd: waar komt de naam Veton vandaan? Hoewel je misschien vermoedt dat het ontleend werd van de Noorse voetbalspeler Veton Berisha, of als je een verhaal verwacht over een goddelijke legende van Albanese folklore, waar Veton, afgeleid van ‘vetëtimë’, ‘bliksem’ betekent, dan is dat niet zo. We voegen wel toe dat het laatste deel daadwerkelijk klopt. Hoewel we mogelijks wel door bliksem werden geïnspireerd, hebben we Veton gekozen om te staan voor één enkele zaak: het creëeren van exclusieve meesterwerken in de vooruitkijkende wereld van elektrische voertuigen en hun bron van energie.